Denemarken

Begin mei 2009 trokken wij een week door Oost-Denemarken. De keuze voor ons reisdoel werd deze keer bepaald door de goede langetermijnweersvoorspelling. We hebben inderdaad een weeklang zon en temperaturen van rond (en ruim boven) de 20 graden gehad. Aan zee was het trouwens een stuk kouder.
Je kunt op 2 manieren naar Oost-Denemarken rijden; over Jutland en Funen via de Storebaeltbrug en rechtstreeks via de veerboot van Puttgarden naar Rodby. Wij kozen vanwege de prijs voor de eerste route. In Denemarken volgden wij regelmatig stukjes van de Margrietroute. Overal zie je langs de kant van de weg de bruine bordjes met een margriet erop; je kunt de route gemakkelijk oppikken... en weer verlaten als je even een stukje wat meer wilt opschieten.

Deze campings (uit de Kosmos Reisgids Rustiek kamperen in Scandinavië) bevielen ons prima:

Camping Sorø in Sjaelland/Zeeland (Oost-Denemarken)

In de omgeving is het goed wandelen en fietsen
Camping Hillerod, ook in Sjaelland. Sfeervolle camping gerund door de hartelijke Annette Quist. Zij noemt haar camping een 'oase in de stad' en heeft inderdaad een heel prettig plekje gecreëerd. Goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Kopenhagen. In Hillerod staat het Frederiksborg Slot, dat een museum met o.a. een grote portrettengalerij huisvest. Je kunt het interieur en de barokke tuin bekijken.Camping Blommenslyst, in Blommenslyst bij Odense (Fyn/Funen). De Duitse eigenares, Angelica, heeft zichzelf in de 10 jaar dat zij de camping runt Nederlands geleerd, door haar Nederlandse gasten te vragen alleen Nederlands met haar te praten. 'Een heel gemakkelijke taal voor Duitsers', aldus Angelica... Jammer dat je voortdurend het geluid van de vrij grote weg hoort, want verder is het echt een heel schattig campinkje.


In Stubbekøbing (Falster) bezochten we het Motorcykel- og radiomuseum
Bekijk het hele fotoalbum van onze vakantie in Denemarken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten