Toscane

Het is een eind rijden voor een week, maar zó de moeite waard! Verslag van onze vakantie begin mei 2012. We rijden zaterdag om een uur of 9 weg en overnachten op camping Europa in Sand bij Offenburg. Een leuke, kleine camping! Zondag worden we aan het eind van de middag gastvrij ontvangen op Ca' le Scope. Deze sfeervolle naturistencampingnet ligt in de Apennijnen, net onder Bologna. Je zou het aan het landschap niet zeggen, maar we zijn hier al in Toscane.


Maandag zakken we via de snelweg een eindje naar het zuiden en maken dan een mooie tocht over binnendoorwegen door de Chianti. We bezoeken...
Loro Ciufenna

en
Radda in Chianti

We overnachten op camping Montagnola in Soville bij Siena. Hier staan we 2 nachten. Vanaf de camping maken we een mooie wandeling:

Op woensdag rijden we door het mooie Toscaanse landschap...

via...
Monteriggioni

en...

San Gimignano

... naar camping Belsito in Montecatini Alto:

De volgende dag rijden we naar Lucca:


Halverwege de middag rijden we verder. Via binnenwegen rijden we door de mooie streek Garfagnano richting het noordwesten. Onderweg bekijken we de Ponte della Maddalena bij Borgo a Mozzano: 

We overnachten op camping Piella bij Castelnuovo di Garfagnano, met dit uitzicht:

Over de binnenwegen van Garfagnano...

...rijden we naar de snelweg van La Spezia naar Milaan. We overnachten op camping Costa Azurro aan een bovenmeertje van het meer van Lugano:

De laatste nacht van de vakantie staan we op camping Kehl, in Kehl, een paar kilometer van camping Europa, waar we op de heenweg stonden. Camping Kehl is een schitterende, groene kleine camping aan de Rijn, die ook nog eens supergoedkoop is:

Bekijk het fotoalbum.
Lees het hele reisverslag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten