Einddoel Albanië, zomervakantie 2014 - overnachtingen

Vorig jaar hebben we een korte lus door Albanië gemaakt en deze zomer willen we veel meer van dit bijzondere land zien. We trekken er in 6 dagen naar toe, door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Montenegro. De terugreis gaat door dezelfde landen. We overnachtten heen op:

Camperplaats Freudenberg (Duitsland). Het historisch centrum van Freudenberg is met zijn witte vakwerkhuizen een bezoekje waard!

Camperplaats Ladbergen bij restaurant Waldschänke (Duitsland). een prima plek voor een nacht met een schitterend uitzicht


camperplaats Ladbergen

Op FKK-camping ‘Freie Menschen’ bij Graz (Oostenrijk). Een leuk naturistenverenigingsterrein in het bos.

Op camping Marina in Lozovac in de buurt van Sibenik (Kroatië):


Camping Marina is een leuke, kleine, rommelige camping met een restaurant waar je (volgens zeggen en dat geloven wij direct) lekker kunt eten en sanitair om door een ringetje te halen. We betalen maar 13 euro per nacht. Direct naast onze camping is er nog precies zo’n zelfde camping; daar stonden we een paar jaar geleden. De Krkawatervallen zijn hier vlakbij; wij gaan een hele dag op pad met de campingeigenaar om de watervallen en het omringende natuurgebied te bekijken.

Camping River Camp Half Island, 10 km van Mostar (Bosnië) af. River Camp is niet de saaie lap gras met nauwelijks schaduw, niet de ligging aan een lelijk stuk rivier, niet de gezellige picknickbanken onder de bomen, niet het keukentje waar je aan een piepklein gammel aanrechtje je afwas kunt doen, niet het super schone sanitair, niet de plastic bak op de grond waar je met behulp van een waterslang je was kunt doen. Het is de enthousiaste jonge eigenaar Gaga, die je van alles over de bezienswaardigheden in de omgeving vertelt en je met z’n auto – na zijn werk – wel naar die bezienswaardigheden toe wil brengen. Die – al heeft ‘ie eigenlijk van alles te doen – rustig de hele avond met de jongeren op de camping koffie zit te drinken. En het is z’n moeder die zich door iedereen ‘mamma’ laat noemen en met de paar woordjes Duits die ze beheerst je hele verhalen vertelt, en je vol trots de receptie, het sanitair en het keukentje laat zien, alles voor je wil doen – ‘nee dat afval gooi ‘ik wel even voor je weg’, dol is op al haar gasten en speciaal de jongeren waardoor die langer blijven dan ze van plan waren, met haar knuffelen en haar uitgebreid zoenen als ze weer verder trekken. ‘Komm Kamp?’ ‘Ja mamma’ antwoorden ze, ‘We komen terug.’
River Camp Half Island
Terug hebben we op de volgende camperplaatsen en campings overnacht:

Camping Banja in Slano (Kroatië). Lief, klein campinkje direct aan zee. Bij veel campings aan de Kroatische kust moet je via een steile weg omlaag. Bij deze niet, maar van de super smalle weg van ca 1,5 vlak langs het water word je als camperaar ook niet echt blij. Wel te doen voor onze buscamper, zolang tegenliggers hem maar in de achteruit zetten.
de smalle weg naar camping Blanja in Slano
Naturistencamping Nudist in Vrboska op het eiland Hvar. We houden van nieuwe dingen ontdekken, maar aan deze camping en aan het eiland Hvar hebben we ons hart verpand. We verblijven er graag en dan meestal minimaal een dag of vijf.

Camping Venera in Brodarica (Kroatië). Net als bij zoveel campinkjes aan de Kroatische kust kampeer je in de achtertuin van de eigenaren. De ligging is niet mooi en het is een eigenlijk een camping van niets, maar wij hebben hier met heel veel plezier gestaan. Vanwege de enorme vriendelijkheid van de eigenaar, de schaduw, de kneuterigheid... Er is een zwembadje en op de fiets ben je vlot (maar langs een drukke weg) in de schitterende stad Sibenik.
camping Venera

Camping Slapic in Duga Resa (bij Karlovac) in Slovenië. Zie mijn andere bericht; we komen hier regelmatig.

Camperplaats Passau. Stelt als camperplaats niets voor, maar je bent zó in de stad Passau en die móet je bezocht hebben!
camperplaats Passau
Camperplaats Wetzlar. Een volgende keer gaan we denk ik weer op de camping in Wetzlar staan.
camperplaats Wetzlar


Bekijk hier het hele fotoalbum van onze reis naar Albanië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten