Campings in Albanië

Op onze rondreis door de Balkan (Montenegro, Albanië, Macedonië, Servië)  in de zomer van 2013 stonden wij in Albanië op onderstaande campings.

Lake Shkodra Resort, bij Shkodër:


De eigenaar is supervriendelijk en het sanitair luxe en schoon. En er is een leuk restaurant aan het (kunstmatig aangelegde) strand. Het eten is er lekker en spotgoedkoop. Er zijn (nog) geen bomen, maar er is schaduw gecreëerd met hoge rieten bamboematten, en (voor nood) schaduwdoeken. Het is 7 km naar de stad Shkodër; op de fiets goed te doen (vlakke weg). Er worden vanaf de camping diverse excursies georganiseerd; naar Shkodër, naar Kruje (met een leuke bazaar) en een boottocht over het Meer van Koman. Wij waren voor de camping 12 euro per nacht kwijt, inclusief stroom. De camping bestaat pas twee jaar. De eigenaar heeft goede plannen; zo snel mogelijk uitbreiding van het sanitair, meer schaduwplekken creëren en een lange pier aanleggen in het meer. Het water is namelijk bij de wal erg ondiep en (daardoor) warm.

Camping Peshku bij Pogradec, aan het Meer van Ohrid:
Een heel leuk klein campinkje bij een restaurant, met uitzicht op het meer. Het is er heerlijk zwemmen vanaf de houten pier. Weinig schaduw, gelukkig konden wij onder een grote boom (de enige) staan. Het sanitair is eenvoudig, maar er is gelukkig een westerse wc. Het is eigenlijk te weinig voor het aantal kampeerder dat wordt toegelaten, zeker omdat het nog steeds maar één keer per dag wordt schoongemaakt en dan niet eens erg goed. Voor de wc kun je uitwijken naar het restaurant, daar is een heel schone, maar op de douche moet je heel lang wachten, als het druk is. Wassen aan het aanrecht kan natuurlijk ook! In het restaurant wordt o.a. een héérlijke visschotel uit de oven (met ruime keuze uit soorten vis, waaronder Koran vis, een unieke vissoort) geserveerd. Het eten en drinken is heel goedkoop. Pogradec, ca 8 km verderop, is goed te befietsen en een bezoek waard.

Reisverslag en fotoalbum rondreis Balkan zomer 2013

1 opmerking:

  1. Ziet er goed uti die foto's, zou denken dat het best wel eens een leuk vakantieland zou kunnen zijn.

    BeantwoordenVerwijderen