Provence herfst 2010

In voor- en naseizoen gaan wij graag naar de Provence.

Wij rijden er in 1,5 dag naar toe. Een handige tussenstop is de gemeentecamping van Macon. Je rijdt er vanaf de A6 boven Lyon zó naar toe (afslag Macon-Nord), er is altijd plek en er zijn verschillende eetgelegenheden direct naast en tegenover de camping.

In onze herfstvakantie in 2010 (een week) stonden we op:
Camping Chantecler in Aix-en-Provence. Prima uitvalsbasis om de stad en de omgeving te bekijken. De camping is groot, maar dat voel je niet zo, omdat hij bestaat uit aparte, beschutte veldjes, waarvan er in het naseizoen maar een paar (de zonnigste) in gebruik zijn. Het sanitair is erg eenvoudig, verouderd en niet superschoon, maar wel verwarmd en dat is wel erg belangrijk in oktober!
Camping Nostradamus, 6 km van Salon-de-Provence. De beheerder, Gilles, is heel vriendelijk en de camping is sfeervol aangelegd, maar het wil er nogal winderig zijn vanwege de Mistral. Toen wij er waren was het sanitair niet verwarmd, niet echt geschikt voor het naseizoen dus.
Camping Pegomas in Saint-Remy-de-Provence. Een echte aanrader, zeker voor het naseizoen: mooi aangelegd, hoge heggen, dus beschut, schoon en verwarmd sanitair in leuke, authentiek provencaals aandoende gebouwtjes en vlákbij het centrum.

Met camping Chantecler als uitvalsbasis bekeken we het sfeervolle Aix-en-Provence:


en (fietsend en wandelend) de prachtige omgeving:


Aan de kust, maar 40 km naar het zuiden, zijn de Calanques bij Cassis ook echt een bezoek waard:


Provencaalse stadjes die je zeker moet bekijken zijn:

Saint-Remy-de-Provence
en

 Baux-de-Provence (en omgeving)
Lees het volledige reisverslag
Bekijk het fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten