Alkmaar-Bergen-Egmond, voorjaarsvakantie 2012

Wat een mooie stad is Alkmaar! Eind februari 2012 stonden wij met onze kampeerbus een paar nachten op camping Alkmaar. Een prima uitvalsbasis om de stad en de omgeving te verkennen en om lekker uit te waaien aan zee.

Nadat we donderdagmiddag arriveren, lopen we naar het centrum van Alkmaar, op 2 km afstand van de camping.

De volgende dag fietsen we door de Damlanderpolder via Bergen naar Bergen aan Zee (in totaal ca 10 km) en maken daar een wandeling over het strand en door het brede duingebied.

Zaterdag fietsen we (tegen de wind in!) via Egmond a/d Hoef naar Egmond, ca 8 km.
Slotkapel in Egmond a/d Hoef
In Egmond aan Zee drinken we op een terras een kop koffie, genietend van de warme zon. Daarna lopen we de wandelroute 'Historisch Egmond aan Zee', uit een wandel- en fietsboekje dat in het VVV van Bergen gekocht hebben. Leuk, maar achteraf hadden we net zo lief wat langs de leuke winkeltjes en over de boulevard geslenterd.

Na deze wandeling fietsen we naar Bergen en wandelen daar de route 'Historisch Bergen', ook uit het boekje van het VVV. Deze wandeling is wel een echte aanrader; je loop door een parkachtige omgeving langs huizen met heel gevarieerde bouwstijlen.Voordat we zondag weer naar huis rijden, kijken we nog even rond in Alkmaar.

Huis met de Kogel
Fotoalbum Alkmaar-Bergen-Egmond

Geen opmerkingen:

Een reactie posten