Provence herfst 2012

Als we 's zomers naar Zuid-Frankrijk rijden, mijden we het liefst de tolwegen. Het scheelt niet alleen tol, maar ook brandstofkosten vanwege de lagere snelheid, en het maakt de rit een stuk aangenamer. We hebben ontdekt dat binnendoor rijden ook voor een kortere vakantie de moeite waard is. In oktober 2012 hadden we 10 dagen vakantie. Het weer in de Provence zag er een stuk aangenamer uit dan in de rest van West-Europa, dus de reisbestemming was snel bepaald. Met behulp van de TomTom zetten we de koers uit, met de optie 'mijd tolwegen'.

Tot Nancy volgden we de gebruikelijke route richting het zuiden, over de snelweg. Daarna reden we niet over Dijon, maar over Epinal, waar de snelweg overgaat in een N-weg. Door de prachtige landschappen van de Vogezen, de Jura, de Franche Comté en de Drômes reden we naar de Hautes Provences
en door naar de Middellandse Zee.

We volgden de Route Napoléon terug naar het Noorden. Bij Castellane verlieten we deze route en reden door de Alpen de Provence weer uit.

Leuke campings/camperplaats onderweg:

Camping Manaysse in Moustier Ste Marie is een prima stek in de herfst. Het is een leuke camping, met lekker veel zon, prima sanitair en een adembenemend uitzicht op Moustier Ste Marie. Wij waren maar € 11 kwijt (zonder stroom en wifi).
 
Camperplaats Chez Marcel (eigenlijk is het tegenwoordig chez Jacky), vlak achter het strand van Les Issambres, heeft maar liefst 50 plekken. Er zijn wc's en douches en gratis wifi op het hele terrein, en dat voor € 11 per nacht (inclusief 2 douchemunten à 0,50 per stuk). Voor stroom betaal je € 3 extra. Wij stonden helemaal achteraan en keken over de andere campers heen zó op zee.
Camping Parc des Maurette in Villeneuve-Loubet-Plage. Geen heel bijzondere camping, maar verwarmd sanitair en gezellig druk voor oktober. Als tussenstop en als uitvalsbasis voor bijvoorbeeld Grasse, Cannes en Nice dus toch een aanrader.

Camperplaats in Castellane is een gemengde parkeerplaats. Overnachten kost € 6. Wij hebben er zelf niet gestaan, omdat wij nog geen overnachtingsplaats zochten, toen we er langs reden. Toch is het een echte aanrader vanwege de schitterende ligging aan de rivier. Je loopt zó het leuke plaatsje in en het is een prima uitvalsbasis om de omgeving (met de Gorge du Verdon!) te ontdekken.
Camperplaats in Colmar-les-Alpes is ook een gemengde parkeerplaats. Overnachten is gratis, camperservice tegen betaling. Er is een hoek met grotere plekken, speciaal voor campers, maar je kunt in principe op de hele parkeerplaats staan. Colmar-les-Alpes is een verrassend leuk Middeleeuws vestingstadje.

Bekijk het fotoalbum
Lees het reisverslag Geen opmerkingen:

Een reactie posten