Roemenië, een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking (zomer 2012). Inderdaad, want we gaan zeker terug. Roemenië is interessant, de mensen zijn er vriendelijk...

...de natuur is schitterend...


...het platteland heel bijzonder, want het leven lijkt er 60 jaar te hebben stilgestaan...
..de steden zijn levendig...
...er is veel cultuur (beschilderde kloosters, houten kerken, forten, fortkerken, kastelen)...


en de campings, uit eten en levensmiddelen spotgoedkoop.

Van tevoren waren we een klein beetje zenuwachtig. Zou Roemenië niet te armoedig zijn, de wegen niet te slecht, de Roma niet te opdringerig,? Maar Roemenië blijkt een prima vakantieland te zijn. We zijn geen ellendige toestanden tegengekomen; hebben die natuurlijk als toeristen ook niet opgezocht. Er wordt hard aan de wegen gewerkt, met als resultaat dat die voor het grootste deel prima in orde is. In heel veel dorpen zijn de wegen opengebroken vanwege de aanleg van riolering.

Er zijn genoeg campings die aan onze westerse standaard voldoen, qua voorzieningen en hygiëne. Het zijn er (nog) niet zo veel, dus wij hebben ons thuis al goed voorbereid. En in Roemenië zelf is het nog een beetje pionieren; op elke camping wisselen kampeerders ervaringen met elkaar uit. Over welke campings aan- of af te raden zijn, welke wegen je beslist moet mijden, wat er leuk is om onderweg te bekijken.

De campings hieronder vinden wij aanraders.

Camping Poieni in Sapenta:

Camping-pension Cristiana in Manasterea Humorului:
Vampire camping in Bran:
Camping de Oude Wilg in Carta:
Camping Doua Lumi in Blajel:

Lees het volledige reisverslag
Bekijk het fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten