Parijs, oktober 2013

Fietsend en wandelend hebben we veel nieuws ontdekt in het openluchtmuseum dat Parijs is! We hadden nog niet eerder door Parijs gefietst en het smaakt beslist naar meer.


Gelukkig hadden we een prima gids, namelijk het boekje 'Parijs per fiets'. We hebben alle drie de dagfietstochten uit het boekje gemaakt.


Een volgende keer durven we het misschien wel aan om met een goede kaart zelf fietsroutes uit te stippelen, maar deze eerste keer hadden we echt niet zonder het boekje gekund. Het was sowieso steeds even puzzelen om vanaf de camping in Bois-de-Boulogne naar een punt op de route uit het boekje te fietsen. Vanaf de camping is het trouwens ongeveer 20 minuten fietsen naar de stad. En met de shuttlebus doe je er een kwartier over (naar metrostation Porte Maillot).


Op internet had ik deze wandelroute door passages en galeries in Parijs gevonden. In één van de passages kochten we vervolgens het boek 'Le guide du promeneur de Paris'. In dit boek staan 20 korte wandelingen; één in elk van de arrondissementen binnen de Periferique interieur. Het leuke is, dat de wandelingen beschreven zijn door mensen die zelf in de betreffende buurt wonen. Uit dit boek hebben we ook nog een paar wandelingen gedaan.


Het grote voordeel van het volgen van bovenstaande routebeschrijvingen is, dat je veel insidertips krijgt. Je persoonlijk gids vertelt je waar je omhoog moet kijken voor een apart ornament of een leuke muurschildering, of waar je even door een hek of poort moet loeren, waar de leuke cafés en restaurantjes zijn, wie er in een huis gewoond heeft, welk verhaal er bij een gebouw hoort, enz. Je ziet dus in feite veel meer.

Bekijk hier het hele fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten