Antwerpen, Kerst 2013

Antwerpen met Kerst is leuk! Het historisch centrum is 's avonds sprookjesachtig verlicht, en er zijn overal gezellige kerstmarktjes. Verder bezoeken we natuurlijk de nodige (speciaal)biercafé's en snuiven we wat cultuur op in een paar mooie Antwerpse musea.We staan twee nachten op stadscamping de Molen, op de Linkeroever (donderdagmiddag 2e Kerstdag tot zaterdagochtend.) Een prima uitvalsbasis!
 
 
Vanaf de camping is het maar 10 minuten fietsen naar de voetgangerstunnel (uit 1932!) onder de Schelde. Je mag met de fiets door de tunnel, maar wij vinden het handiger om de fiets in de overdekte fietsenstalling te zetten en door de tunnel te lopen. Aan de andere kant van de tunnel (de Rechteroever) sta je midden in het historisch centrum van Antwerpen. 

uitzicht op Antwerpen vanaf de Linkeroever

Historisch centrum
Quinten Matsijs, oudste café van Antwerpen
 
We wandelen vrijdag door de stromende regen naar het Museum voor Schone Kunsten, maar dat blijkt gesloten in verband met een grote verbouwing (staat duidelijk op onze plattegrond aangegeven, maar dat heb ik over het hoofd gezien). Daarom bezoeken we het Fotomuseum en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. De rest van de dag blijft het buiig, maar gelukkig zijn er ook droge perioden. We wandelen via het historisch centrum over de brede winkelstraten de Meir en de Keyserlei naar het Centraal Station.
Centraal Station ('Middenstatíe') Antwerpen
 Er is voor zaterdag veel regen voorspeld, maar alle regen valt 's nachts al en zaterdagochtend is het heerlijk zonnig. We zetten de camper op de grote parkeerplaats bij de voetgangerstunnel (parkeren kost maar € 0,50 per uur) en lopen langs de Scheldekade naar het Museum aan de Stroom (MAS). Een aanrader! Vanwege het gebouw zelf, het uitzicht vanaf de hoogste verdieping en de exposities.
Museum aan de Stroom
 

Panorama vanaf het MAS
 Bekijk het fotoalbum

Geen opmerkingen:

Een reactie posten