Provence, herfst 2014

Het is een eind rijden voor een week, maar de zon en de sfeer - en niet te vergeten de kleuren - van de Provence trekken, dus we hebben de rit er graag voor over.

Op de heen- en terugweg overnachten we op camping Navarre in het stadscentrum van Langres, bijzonder gelegen op de vestingmuur.
camping Navarre
Onze eerste camping in de Provence is camping La Roquette in Chateaurenard, net onder Avignon. Een prima camping - en het zwembad is nog open! - waarvandaan je mooi kunt wandelen langs gemarkeerde routes.
wandeling bij camping Roquette
De volgende stop is St. Rémy de Provence, waar we op camping Pegomas staan. We stonden hier al eerder en het is er nog leuker dan in onze herinnering. We slenteren door de straatjes van het leuke, typisch Provençaalse stadje, dat maar 5 minuten lopen vanaf de camping is en maken op de fiets een uitstapje naar de Romeinse opgraving Glanum en het daar vlakbij gelegen hospitaal waar Vincent van Gogh een jaar verbleef. Beide aanraders! Vanwege de historie en omdat het gewoon zulke mooie plekken zijn!
Glanum

Saint-Paul-de-Mausole, waar Van Gogh verbleef
We rijden verder naar het zuiden en maken even een ommetje langs de camperplaats bij Fontvieille, omdat we hier nieuwsgierig naar zijn. De camperplaats ligt heel mooi tegen de rotsen aan, en het plaatsje is vlakbij, dus zeker een aanrader. De molen (Moulin de Daudet) naast de camperplaats is ook de moeite van het bekijken (en fotograferen) waard.
camperplaats Fontvieille
La Ciotat, aan de kust ten oosten van Marseille, is onze volgende bestemming. Wij overnachten op een camping bij Ceyreste. Ceyreste is een leuk, verstild plaatsje, maar de camping is niet zo onze smaak. Aan de beoordelingen te zien is camping Santa Gusta, direct aan zee in La Ciotat een betere keuze.
Ceyreste
Bij La Ciotat flaneren we over de kade en bekijken we de Calanque de Figuerolles.
La Ciotat
Calanques de Figuerolles
Na ons bezoek aan La Ciotat rijden we naar camping Ste. Victoire in Beaureceuil, vlakbij Aix-en-Provence.Vanaf de camping hebben we uitzicht op de Ste. Victoire:
Ste Victoire
Op de fiets verkennen we de omgeving van de camping en we nemen de bus (die voor de camping stopt) naar Aix-en-Provence.
fietstocht: koffiestop in Le Tholonet
Ik raak niet uitagefotografeerd op de markt in Aix-en-Provence...
Fotoalbum
Reisverslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten